Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ

Το 2016, μόλις σε 5 χρόνια από σήμερα ,ο αγροτικός συνεταιρισμός Αυλιωτών θα γιορτάσει τα 100 χρόνια  λειτουργίας του. Αν εξαιρέσουμε τις τελευταίες δυο δεκαετίες της γενικής  παρακμής του τόπου μας ,ο συνεταιρισμός έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη και ευημερία των συχωριανών μας. Σε πολύ δύσκολες περιόδους βρέθηκε δίπλα  στο φτωχό αγρότη τροφοδοτώντας τον, τις περισσότερες φόρες  βερεσέ, όχι μόνο με εφόδια για την εργασία του αλλά και αγαθά για την επιβίωση του όπως ρύζι ,ζάχαρη καφέ και διάφορα άλλα .
 Μετά ήρθε η εποχή της  επιδότησης  και του κομματισμού. Συνέπεσε και η θεαματική αύξηση του τουρισμού, που στράφηκε πολύς κόσμος  αφήνοντας τα χωράφια του, και έτσι ήρθε η παρακμή.
 Το νεοεκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο που ανεδείχθη στις  τελευταίες εκλογές  φαίνεται ότι προτείνει μια ποιο σύγχρονη κατεύθυνση για τον αγροτικό συνεταιρισμό: την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί τη βοήθεια όλου του χωριού. Τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου